hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Kotlety s paprikami a omáčkou tkemali po Kavkazsku  (1).JPGKotlety s paprikami a omáčkou tkemali po Kavkazsku  (2).JPG
    • Kotlety s paprikami a omáčkou tkemali po Kavkazsku  (1).JPG
    • Kotlety s paprikami a omáčkou tkemali po Kavkazsku  (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 22.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 22.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve si připravíme omáčku Tkemali. Do hrnce vložíme povidla, přidáme všechno koření, česnek, protlak a trochu soli. V sekáčku nasekáme všechny bylinky. Nasekané bylinky přidáme k povidlům do hrnce. Do sekáčku po bylinkách nalijeme vodu a tuto vodu se zbytky bylinek podlijeme povidla v hrnci, cca 200 ml, ne více a zbytek si necháme na podlití paprik. Vše důkladně promícháme a přivedeme k varu. Omáčku vaříme za občasného promíchání pod pokličkou na mírně staženém plameni 5 minut. Omáčku vypneme, přidáme kysanou smetanu a vše důkladně znovu promícháme. Tím je omáčka hotová. 2 - Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a osmahneme na sádle nebo oleji. Na sádle osmažené kotlety jsou mnohem chutnější. Kotlety vyndáme prozatím na talíř, který zakryjeme. Do výpeku vložíme na nudličky nakrájené papriky, přidáme protlak, česnek, dle chuti sůl a saturejku. Vše podlijeme bylinkovou vodou ze sekáčku tak, aby se vše dusilo. Na takto připravenou směs vložíme znovu kotlety a dusíme na mírně staženém plameni 7 minut. A to je vše. Podávejte s bramborem vařeným ve slupce. Na talíři nejprve lehce polijte kotlety omáčkou z dušení a potom přidejte omáčku Tkemali. Nakonec ozdobte jednotlivé porce lístky koriandru. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na kotlety












  • Na omáčku
















  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz