Postup
1 - Maso nakrájíme na nudličky. Na másle zpěníme cibuli, přidáme maso, které osolíme a za občasného promíchání povaříme dokud se maso nezatáhne. Potom podlijeme maso trochou vody tak, aby se dusilo. Pokud máte po ruce vývar z morkové kosti nebo hovězí vývar tak jej na podlévání použijte. Přidejte veškeré koření, ocet, dle chuti osolte a přiveďte vše k varu. Dusíme za občasného podlévání a promíchávání 30 minut na plameni staženém na polovinu. Pět minut před koncem dušení přidáme na kostičky nakrájené okurky a lák. Nakonec přidáme kysanou smetanu, vše promícháme a necháme ještě 2 minuty přejít varem. 2 - Jako přílohu podávejte vařené kroupy, které jsou v Rakousku stejně jako v Čechách tradiční přílohou. A kdo nemá kroupy v lásce může jako přílohu podávat dušenou rýži. Výživová hodnota ječných krup s rýží je však nesrovnatelná. Kroupy jsou velmi zdravé. Uvařte je předem v tlakovém hrnci v osolené vodě. Nejprve je propláchněte horkou vodou a potom vložte do tlakového hrnce. Od začátku syčení si nastavte 30 minut a kroupy jsou hotové. Dobrou chuť.