Postup
1 - Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a osmahneme na sádle tak, aby se maso zatáhlo. Řízky vyndáme na talíř, do výpeku vložíme na drobno nakrájenou cibuli a promícháme ji s výpekem, tím takzvaně vytřeme hrnec. přidáme 2 naběračky zeleninového vývaru, případně vody a přidáme mletou papriku, protlak, hořčici, dle chuti sůl, víno, šťávu z 1/2 citronu a citronovou kůru. Vše důkladně promícháme metličkou. 2 - Vložíme zpět řízky, přivedeme k varu, plamen stáhneme na polovinu a dusíme pod pokličkou za občasného promíchání 15 minut. Dle potřeby přiléváme vývar. Sedm minut před uplynutím doby dušení vložíme papriky nakrájené na kostičky. Podávejte s dušenou rýží. Dobrou chuť.