hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Zahradnická vepřová kýta (2).JPGZahradnická vepřová kýta (1).JPG
    • Zahradnická vepřová kýta (2).JPG
    • Zahradnická vepřová kýta (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Listopad 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Listopad 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Vepřovou kýtu rozřízneme tak, aby jsme z ní získali plát přibližně obdélníkového tvaru. Upravený plát masa překryjeme potravinářskou folií a naklepeme. Takto připravené maso z obou stran lehce osolíme. 2 - V menším hrnci rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu a oříšek másla. Přidáme papriku nakrájenou na kostičky,hrášek a napůlená cherry rajčátka. Stáhneme trochu plamen a povaříme za občasného míchání pod pokličkou 4 minuty. Směs prozatím odstavíme. Žampiony nakrájíme na plátky a podusíme je lehce na oříšku másla. Když houby začnou pouštět vodu, přidáme rozšlehané vejce, trochu soli, vše důkladně promícháme a povaříme dokud vejce neztuhne. To je za chvilku. 3 - Trochu dál od okraje rozložíme houbovo - vaječnou směs do užší linky, vedle dáme trochu širší zeleninovou. A pak znovu dokud máme náplň. Hodně záleží na tom jak se nám povedl vytvořit plát masa. Dobrý nápad je svinout plát z méně širší strany, získáte tak roládu, kde bude náplň ve dvou vrstvách. Celou roládu potom stáhneme provázkem nebo párátky, případně kombinací obojího. Roládu vložíme do pekáče, podlijeme ji ideálně vývarem z morkové kosti a pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 45 - 50 minut. Výpek potom slijeme do hrnce, přidáme ještě naběračku vývaru a přivedeme k varu. Do tohoto sosu přidáme v menším množství vody rozmíchanou mouku a vlijeme jo do omáčky. Vše důkladně promícháme metličkou a když se znovu začne omáčka vařit, stáhneme plamen na minimum a povaříme ji za občasného promíchání 10 minut pod pokličkou. A je to. Roládku zbavte nití či párátek a naporcujte. Podávejte s brambory vařenými ve slupce a posypanými čerstvou pažitkou. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny














    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz