Postup
1 - Vepřovou kýtu rozřízneme tak, aby jsme z ní získali plát přibližně obdélníkového tvaru. Upravený plát masa překryjeme potravinářskou folií a naklepeme. Takto připravené maso z obou stran lehce osolíme. 2 - V menším hrnci rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu a oříšek másla. Přidáme papriku nakrájenou na kostičky,hrášek a napůlená cherry rajčátka. Stáhneme trochu plamen a povaříme za občasného míchání pod pokličkou 4 minuty. Směs prozatím odstavíme. Žampiony nakrájíme na plátky a podusíme je lehce na oříšku másla. Když houby začnou pouštět vodu, přidáme rozšlehané vejce, trochu soli, vše důkladně promícháme a povaříme dokud vejce neztuhne. To je za chvilku. 3 - Trochu dál od okraje rozložíme houbovo - vaječnou směs do užší linky, vedle dáme trochu širší zeleninovou. A pak znovu dokud máme náplň. Hodně záleží na tom jak se nám povedl vytvořit plát masa. Dobrý nápad je svinout plát z méně širší strany, získáte tak roládu, kde bude náplň ve dvou vrstvách. Celou roládu potom stáhneme provázkem nebo párátky, případně kombinací obojího. Roládu vložíme do pekáče, podlijeme ji ideálně vývarem z morkové kosti a pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 45 - 50 minut. Výpek potom slijeme do hrnce, přidáme ještě naběračku vývaru a přivedeme k varu. Do tohoto sosu přidáme v menším množství vody rozmíchanou mouku a vlijeme jo do omáčky. Vše důkladně promícháme metličkou a když se znovu začne omáčka vařit, stáhneme plamen na minimum a povaříme ji za občasného promíchání 10 minut pod pokličkou. A je to. Roládku zbavte nití či párátek a naporcujte. Podávejte s brambory vařenými ve slupce a posypanými čerstvou pažitkou. Dobrou chuť.