hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    HEJTMANSKÝ MĚŠEC (4).JPGHEJTMANSKÝ MĚŠEC (2).JPG
    • HEJTMANSKÝ MĚŠEC (4).JPG
    • HEJTMANSKÝ MĚŠEC (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Říjen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Říjen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Maso nakrájíme na plátky, ze kterých vytvoříme závitky. Na závitky je podle mě vhodnější tzv. kýta ořech, která je obvykle vyšší a závitky se z ní vytváří snadněji. Jednotlivé plátky naklepeme a lehce osolíme. Na každý plátek poklademe kysané zelí, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, kolečko vejce na tvrdo a párek, který nejspíše budete muset rozkrojit na dvě nebo tři části. Závitek zabalte a sepněte ho párátky nebo stáhněte nití. 2 - Takto připravený závitek osmahneme na sádle tak, aby se maso zatáhlo. Závitky podlijte ideálně vývarem z morkové kosti a dusíme maso pod pokličkou dokud není měkké. Pokud vývar nemáte, můžete závitky podlít vodou. V malém množství vývaru rozmícháme mletou papriku a takto připravenou ji přidáme k masu. Když maso změkne (záleží na velikosti plátků), vyndáme na chvíli závitky na talíř, přidáme do vývaru protlak, hořčici a kysanou smetanu. Vše metličkou dobře promícháme a necháme přejít varem 3 minuty. Jako přílohu podávejte paprikovou rýži. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny
















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz