hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    HEJTMANSKÝ MĚŠEC (4).JPGHEJTMANSKÝ MĚŠEC (2).JPG
    • HEJTMANSKÝ MĚŠEC (4).JPG
    • HEJTMANSKÝ MĚŠEC (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Maso nakrájíme na plátky, ze kterých vytvoříme závitky. Na závitky je podle mě vhodnější tzv. kýta ořech, která je obvykle vyšší a závitky se z ní vytváří snadněji. Jednotlivé plátky naklepeme a lehce osolíme. Na každý plátek poklademe kysané zelí, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, kolečko vejce na tvrdo a párek, který nejspíše budete muset rozkrojit na dvě nebo tři části. Závitek zabalte a sepněte ho párátky nebo stáhněte nití. 2 - Takto připravený závitek osmahneme na sádle tak, aby se maso zatáhlo. Závitky podlijte ideálně vývarem z morkové kosti a dusíme maso pod pokličkou dokud není měkké. Pokud vývar nemáte, můžete závitky podlít vodou. V malém množství vývaru rozmícháme mletou papriku a takto připravenou ji přidáme k masu. Když maso změkne (záleží na velikosti plátků), vyndáme na chvíli závitky na talíř, přidáme do vývaru protlak, hořčici a kysanou smetanu. Vše metličkou dobře promícháme a necháme přejít varem 3 minuty. Jako přílohu podávejte paprikovou rýži. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny
















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz