hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Bratislavský vepřový plátek v pikantní omáčce (2).JPGBratislavský vepřový plátek v pikantní omáčce (1).JPG
    • Bratislavský vepřový plátek v pikantní omáčce (2).JPG
    • Bratislavský vepřový plátek v pikantní omáčce (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Červenec 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Červenec 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Vepřové plátky naklepeme, osolíme a osmahneme na sádle tak, aby se maso zatáhlo. Plátky masa vyndáme na talíř a ve výpeku zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Dle potřeby můžeme přidat trochu sádla. Podlijeme cibuli 200 ml vody, přidáme pepř, bobkový list, citronovou kůru a dle chuti sůl. Vrátíme zpět maso, stáhneme plamen na polovinu a dusíme pod pokličkou dokud maso není měkké, to záleží na velikosti plátků, obvykle stačí 15 - 20 minut. 2 - Znovu vyndáme maso na talíř, do vývaru přidáme kysanou smetanu, cukr, nasekané kapary a na kostičky nakrájené okurky. Vše metličkou důkladně promícháme a necháme přejít varem 3 minuty. Podávejte s dušenou rýží. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz