hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    dobříšské kotlety (3).JPGdobříšské kotlety (1).JPG
    • dobříšské kotlety (3).JPG
    • dobříšské kotlety (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Červen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Červen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Kotlety naklepeme, osolíme a po okrajích lehce nařízneme aby se nekroutily, osmahneme je na másle tak, aby se maso zatáhlo. Kotlety prozatím vyndáme na talíř a do výpeku vložíme na drobno nakrájenou jednu cibuli, kterou takzvaně vytřeme talíř a lehce ji zpěníme. Dle potřeby můžeme přidat trochu másla. Osmahlou cibulku zalijeme 250 ml vody, přidáme hořčici, pepř, vše důkladně promícháme a vrátíme zpět kotlety. 2 - Hrnec přikryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 210 stupňů. Zapékáme 35 - 40 minut dle velikosti porcí. 3 - Mezitím na másle povaříme houby nakrájené na tenké plátky, promíchané s trochou soli a koprem. Houby povařte pod pokličkou 5 minut. 4 - Vyndáme hrnec z trouby, kotlety zatím dáme na talíř, který zakryjeme. Do výpeku vložíme povařené houby, dle chuti omáčku dosolíme a povaříme 5 minut. nakonec přidáme kysanou smetanu, stáhneme plamen, vše důkladně promícháme metličkou a necháme přejít 5 minut varem. Brambory uvaříme ve slupce a rozšťoucháme je s cibulkou nakrájenou na drobno. Na talíři kotletu i brambory bohatě přelijte omáčkou, která se do rozšťouchaných brambor nádherně vsákne. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny












    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz