hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    dobříšské kotlety (3).JPGdobříšské kotlety (1).JPG
    • dobříšské kotlety (3).JPG
    • dobříšské kotlety (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Kotlety naklepeme, osolíme a po okrajích lehce nařízneme aby se nekroutily, osmahneme je na másle tak, aby se maso zatáhlo. Kotlety prozatím vyndáme na talíř a do výpeku vložíme na drobno nakrájenou jednu cibuli, kterou takzvaně vytřeme talíř a lehce ji zpěníme. Dle potřeby můžeme přidat trochu másla. Osmahlou cibulku zalijeme 250 ml vody, přidáme hořčici, pepř, vše důkladně promícháme a vrátíme zpět kotlety. 2 - Hrnec přikryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 210 stupňů. Zapékáme 35 - 40 minut dle velikosti porcí. 3 - Mezitím na másle povaříme houby nakrájené na tenké plátky, promíchané s trochou soli a koprem. Houby povařte pod pokličkou 5 minut. 4 - Vyndáme hrnec z trouby, kotlety zatím dáme na talíř, který zakryjeme. Do výpeku vložíme povařené houby, dle chuti omáčku dosolíme a povaříme 5 minut. nakonec přidáme kysanou smetanu, stáhneme plamen, vše důkladně promícháme metličkou a necháme přejít 5 minut varem. Brambory uvaříme ve slupce a rozšťoucháme je s cibulkou nakrájenou na drobno. Na talíři kotletu i brambory bohatě přelijte omáčkou, která se do rozšťouchaných brambor nádherně vsákne. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny












    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz