Postup
1 - Kotlety naklepeme, osolíme a po okrajích lehce nařízneme aby se nekroutily, osmahneme je na másle tak, aby se maso zatáhlo. Kotlety prozatím vyndáme na talíř a do výpeku vložíme na drobno nakrájenou jednu cibuli, kterou takzvaně vytřeme talíř a lehce ji zpěníme. Dle potřeby můžeme přidat trochu másla. Osmahlou cibulku zalijeme 250 ml vody, přidáme hořčici, pepř, vše důkladně promícháme a vrátíme zpět kotlety. 2 - Hrnec přikryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 210 stupňů. Zapékáme 35 - 40 minut dle velikosti porcí. 3 - Mezitím na másle povaříme houby nakrájené na tenké plátky, promíchané s trochou soli a koprem. Houby povařte pod pokličkou 5 minut. 4 - Vyndáme hrnec z trouby, kotlety zatím dáme na talíř, který zakryjeme. Do výpeku vložíme povařené houby, dle chuti omáčku dosolíme a povaříme 5 minut. nakonec přidáme kysanou smetanu, stáhneme plamen, vše důkladně promícháme metličkou a necháme přejít 5 minut varem. Brambory uvaříme ve slupce a rozšťoucháme je s cibulkou nakrájenou na drobno. Na talíři kotletu i brambory bohatě přelijte omáčkou, která se do rozšťouchaných brambor nádherně vsákne. Dobrou chuť.