Postup
1 - Podle seznamu surovin by si někdo mohl myslet, že se jedná o kdovíjak složitý recept. Ale není to tak, je jednoduchý jako většina čínských receptů. A konečný výsledek hezky provoní vaší kuchyň. Do sekáčku vložíme předepsané suroviny na pastu a mixujeme dokud nevznikne pasta. 2 - Maso nakrájejte na menší kousky a na oleji ho lehce zasmahněte tak, aby se maso zatáhlo. Maso lehce osolte a vyndejte ho prozatím na talíř, který zakryjte dalším talířem. Do výpeku vložte ihned pastu, zalijte ji naběračkou vývaru, přiveďte k varu , stáhněte plamen na polovinu a povařte 5 minut. 3 - Přidejte všechno koření, omáčky, ocet, cukr, 200 g švestek nakrájených na kostičky, vraťte zpět maso a vše důkladně promíchejte. Zalijte vše vývarem tak, aby suroviny na povrchu lehce vystupovaly. Zkrátka to neutopte. Obvykle stačí 350 - 400 ml vývaru, záleží na velikosti hrnce. 4 - Vložte směs do trouby předehřáté na 210 stupňů a zapékejte 40 minut v zakrytém hrnci. Zapečené maso vyndejte zpět na kamna, vložte do omáčky zbytek švestek nakrájených na kostičky a vrchní zelené z jarních cibulek nakrájené na šikmé špalíčky a vše důkladně promíchejte. Plamen stáhněte na polovinu a povařte vše ještě 5 minut. Hotovo. Porce ozdobte čerstvým koriandrem. Podávejte s jasmínovou rýží. Dobrou chuť.