Postup
1 - Vepřovou pečeni osolíme a lehce potřeme olejem. Pak ji posypeme ze všech stran rozmarýnem a necháme ideálně přes noc odležet v lednici. 2 - Pečeni podlijeme vodou, vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů a pečeme ji dle velikosti 50 až 60 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a dle potřeby dolijme trochu vody. 3 - Vypečenou šťávu přelijeme do hrnce, přidáme lžící hladké mouky a dle potřeby dolijeme vodu. Než se začne sosík vařit měli by jste mít v hrnci cca 300 ml tekutiny. Vše důkladně promícháme metličkou. Přivedeme k varu, dle chuti osolíme, stáhneme plamen a povaříme sosíček 10 minut. Maso naporcujeme a jednotlivé plátky podávejte s bramborovou kaší. Kaši a maso přelijte sosíkem. Dobrou chuť.