Snadné
4 a více porcí
Do 30 minut
Česko
Severní Morava
Postup
1 - Nejprve si uděláme placek neboli bramborák. Brambory oškrábeme a nastrouháme. Přidáme mléko a promícháme se strouhanými brambory. Následně přidáme všechny ostatní suroviny, dle chuti sůl a vše důkladně promícháme. Bramboráky smažíme zásadně na sádle. Pokud je budete smažit na oleji nebudou ani v nejmenším tak dobré. 2 - Maso naporcujeme na plátky, naklepeme , osolíme, opepříme. V hrnci rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu a přidáme trochu sádla. Plátky masa osmahneme z obou stran tak, aby se maso zatáhlo. Potom přidáme lečo a prolisovaný česnek, promícháme, přivedeme k varu, mírně stáhneme plamen a povaříme 15 minut. Hotový plátek masa vložte na bramborák, polijte ho omáčkou a bramborák přeložíme. Dobrou chuť.