Postup
1 - Jarní cibulku nakrájíme i se zelenou částí na drobno, anglickou slaninu na kostičky. Na malém množství oleje zasmahneme slaninu, přidáme prolisovaný česnek, jarní cibulku, pepř, kmín a trošku soli. Vše dobře promícháme a minutku povaříme a mícháme. 2 - Kotlety naklepeme a osolíme. Na kraj kotlety položíme proužek ementálu, na něj lžičkou dáme trochu směsi z pánve a znovu proužek sýra, kotletu přeložíme a sepneme párátky. 3 - Směs z jarní cibulky a slaniny, která zbude vložíme do pekáče. Na ní rozložíme sepnuté kotlety a vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Vše lehce podlijeme vodou a pečeme 40 - 45 minut, dle tloušťky kotlet. 15 - 20 minut před koncem teplotu zvedneme na 200 stupňů a maso dopečeme. Při pečení nezapomeňte kotlety alespoň dvakrát otočit. 4 - Maso vyndáme na talíř, který zakryjeme. Šťávu nalijeme do menšího hrnce, přidáme máslo a rozpustíme ho, přidáme lžičku hladké mouky a metličkou vše důkladně rozmícháme. Směs zalijte 200 ml vody, přiveďte k varu a téměř stáhněte plamen. Povaříme takto za občasného promíchání 10 minut. Podávejte s bramborem vařeným ve slupce. Na talíři přelijte kotlety i brambory omáčkou. Dobrou chuť.