Postup
1 - Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji z obou stran tak, aby se maso zatáhlo. Plátky masa vyndáme na talíř a do výpeku vložíme na drbno nakrájenou cibuli, lehce ji osmahneme a přidáme na plátky nakrájené žampiony. Dobře vše promícháme, podlijeme lehce vodou a vrátíme zpět plátky masa. Přivedeme k varu, stáhneme trochu plamen a dusíme pod pokličkou dle velkosti porcí přibližně 15 minut. Potom přidáme kysanou smetanu dobře ji v omáčce rozmícháme a necháme přejít 3 minuty varem. 2 - Kroupy nejrychleji uvaříte v tlakovém hrnci neboli papiňáku. Kroupy vařte v osolené vodě a od chvíle kdy začne hrnce syčet, nastavte si minutku na 25 minut. Přeceďte a je hotovo. Na talíři promíchejte kroupy s omáčkou. Vhodnou přílohou jsou také houskové knedlíky, ale kroupy jsou zdravější a také jsou tradiční českou přílohou. Dobrou chuť.