hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Roudnická vepřová pečeně s Krušnohorským Harulákem (1).JPGRoudnická vepřová pečeně s Krušnohorským Harulákem (7).JPGRoudnická vepřová pečeně s Krušnohorským Harulákem (2).JPG
    • Roudnická vepřová pečeně s Krušnohorským Harulákem (1).JPG
    • Roudnická vepřová pečeně s Krušnohorským Harulákem (7).JPG
    • Roudnická vepřová pečeně s Krušnohorským Harulákem (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Červen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Červen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Maso zcela zbavíme bílého tuku navrchu. Potom pečeni prošpikujeme na dvou místech slaninou. Maso osolíme, opepříme a vložíme do misky kde dospodu, po stranách a navrch položíme cibulové kroužky. Maso musí být v těsné misce, jako na fotce. Takto připravené maso necháme odležet přes noc v chladničce. 2 - Maso vyndáme z misky, sundáme z něj cibuli a na oleji ho osmahneme z obou stran, prozatím ho vyndáme na talíř. Do výpeku vložíme cibuli a povaříme za častého míchání 1/2 minuty. Potom vrátíme zpět maso, zalijeme malým množstvím vody (100 - 150 ml) a z každé strany masa přidáme po lžíci bílého vína. 3 - Maso pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů 40 minut. Během pečení maso obrátíme. Po 40 minutách odklopíme poklici, maso polijeme smetanou lehce naředěnou mlékem a dopečeme otevřené dokud se neudělá kůrka, tedy 10 - 15 minut. Smetanu, která steče promícháme s výpekem, výpek dle chuti trochu osolíme, promícháme a dopečeme. Připravíme si Harulák. 4 - Brambory oloupeme a nastrouháme jako na bramborák. Na suché pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu. Slaninu promícháváme aby se pánev omastila. Potom přidáme na drobno nakrájenou cibuli a povaříme 1 minutu za občasného promíchání. Směs vložíme k bramborům, přidáme všechny ostatní předepsané suroviny, dle chuti osolíme, vložíme i sádlo a vše dobře promícháme. Takto připravené těsto vložíme na pečící papír a na plechu pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů. Hotovo. Harulák je vynikající pochoutka, jednoduchá, snadná a levná. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na maso












  • Na Harulák












  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz