Postup
1 - Maso nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme a opepříme. Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou na drobno, přidáme na menší kousky nakrájená játra, osolíme je a lehce zasmahneme. Necháme trochu vychladnout. Játra s cibulí promícháme s paprikou nakrájenou na kostičky a feferonkou nakrájenou také na kostičky. Anglickou slaninu nakrájíme překvapivě také na kostičky. Vše dobře promícháme a touto směsí plníme plátky, které sepneme párátky. 2 - Takto připravené závitky osmahneme na sádle tak, aby se maso zatáhlo. Potom vše zalijeme vodou nebo vývarem z kostí tak, aby se závitky dusily. Je možné, že vám zbude trochu směsi na plátky, přidejte je k omáčce, dají ji skvělou chuť. když jsou plátky měkké, což trvá dle jejich velikosti 20 - 25 minut, vyndáme je na talíř. Omáčku není nutné vysmahnout na tuk, popravdě je to nežádoucí. V malém množství vody rozšleháme hladkou mouku a vlijeme ji do omáčky, dle chuti omáčku osolíme. Vše dobře promícháme metličkou, vrátíme zpět maso a necháme pod pokličkou na velmi staženém plameni probublávat 10 minut. Podávejte ideálně s domácími hranolky nebo brambory. Vhodnou přílohou je také dušená rýže. Dobrou chuť.