Postup
1 - Fazole namáčíme dle návodu na sáčku a potom je uvaříme v tlakovém hrnci, je to rychlejší. Pokud máte pečeni s kostí ořízněte od kosti všechno maso a z žebrové kosti si připravte vývar na podlévání. Pokud máte pečeni bez kosti, můžete pečeni podlévat vodou. Maso naporcujeme, naklepeme, osolíme a na oleji po obou stranách osmahneme. Zalijeme porce masa vývarem nebo vodou tak, aby se maso dusilo. Mezitím s pokrájíme kysané zelí a i s lákem ho v malém množství vody povaříme 10 minut. Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky a tuto směs osmahneme na malém množství oleje v nepřilnavé pánvi. 2 Maso je udušené do 15 minut. Potom ho vyndáme na talíř a do vydušeného výpeku vložíme koření, fazole, směs cibule a slaniny, smetanu, přidáme prolisovaný česnek a vše dobře promícháme. Nakonec vložíme kysané zelí, znovu vše dobře promícháme, dle chuti dosolíme a vložíme zpět maso. Vše ještě 3 minuty prohřejeme a je hotovo. Podávejte s bramborem. Dobrou chuť.