Postup
1 - Maso nakrájíme na kostičky. Na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme maso, které osolíme a povaříme na sádle tak, aby se zatáhlo. Potom přidáme mletou papriku, promícháme a zalijeme 300 ml vody a dusíme do měkka. Dle potřeby dolijte vodu. 2 - Když je maso měkké vyvaříme šťávu cca na 0,5 cm zaprášíme hladkou moukou a dobře vše metličkou promícháme, zalijeme opět vodou tak, aby se maso dusilo a přidáme na kolečka nakrájené pórky i se zelenou částí a na plátky nastrouhané kedlubny. Vše důkladně promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme dokud zelenina nezačne zmenšovat svůj objem. od tohoto momentu podusíme guláš ještě 12 minut za občasného míchání. Podávejte s bramborem. Dobrou chuť.