hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    houbová omáčka po pražsku (4).JPGhoubová omáčka po pražsku (3).JPGhoubová omáčka po pražsku (2).JPG
    • houbová omáčka po pražsku (4).JPG
    • houbová omáčka po pražsku (3).JPG
    • houbová omáčka po pražsku (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Srpen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Srpen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve si připravíme vývar z morkových kostí (na litr vývaru stačí jedna), předepsaného množství hub a trochu vše osolíme. V hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme hladkou moukou, promícháme a krátce jíšku zasmahneme. Potom přilijeme 1 l vývaru z kostí a vše dobře rozšleháme metličkou. Přivedeme k varu, trochu stáhneme plamen a povaříme 20 minut. 2 - Maso nakrájíme nejprve na plátky a potom na nudličky. V míse promícháme maso se solí, pepřem, na kostičky nakrájenou anglickou slaninou, prolisovaným česnekem a olejem. Vše dobře promícháme. Alobal potřeme trochou oleje vložíme na něj porci masa a zabalíme. Pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 40 minut. 3 - Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby, stáhneme plamen na půlku a vše podusíme za občasného promíchání 5 minut. Takto podušené houby přidáme do základní omáčky a povaříme 10 minut. Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou šunku, pepř, dle chuti omáčku dosolíme a necháme přejít lehce varem 3 minuty. Na talíř dáme porci zapečeného masa, sosem z pečení polijeme přílohu a přidáme houbovou omáčku, kterou nemusíte šetřit, je velmi chutná. jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky, rýže, těstoviny nebo brambory. Omáčku můžete podávat i samostatně bez vepřových nudliček, například k těstovinám. Dobrou houbovou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na základní omáčku








  • Do omáčky










  • Na maso











  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz