hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    houbová omáčka po pražsku (4).JPGhoubová omáčka po pražsku (3).JPGhoubová omáčka po pražsku (2).JPG
    • houbová omáčka po pražsku (4).JPG
    • houbová omáčka po pražsku (3).JPG
    • houbová omáčka po pražsku (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve si připravíme vývar z morkových kostí (na litr vývaru stačí jedna), předepsaného množství hub a trochu vše osolíme. V hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme hladkou moukou, promícháme a krátce jíšku zasmahneme. Potom přilijeme 1 l vývaru z kostí a vše dobře rozšleháme metličkou. Přivedeme k varu, trochu stáhneme plamen a povaříme 20 minut. 2 - Maso nakrájíme nejprve na plátky a potom na nudličky. V míse promícháme maso se solí, pepřem, na kostičky nakrájenou anglickou slaninou, prolisovaným česnekem a olejem. Vše dobře promícháme. Alobal potřeme trochou oleje vložíme na něj porci masa a zabalíme. Pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 40 minut. 3 - Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby, stáhneme plamen na půlku a vše podusíme za občasného promíchání 5 minut. Takto podušené houby přidáme do základní omáčky a povaříme 10 minut. Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou šunku, pepř, dle chuti omáčku dosolíme a necháme přejít lehce varem 3 minuty. Na talíř dáme porci zapečeného masa, sosem z pečení polijeme přílohu a přidáme houbovou omáčku, kterou nemusíte šetřit, je velmi chutná. jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky, rýže, těstoviny nebo brambory. Omáčku můžete podávat i samostatně bez vepřových nudliček, například k těstovinám. Dobrou houbovou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na základní omáčku








  • Do omáčky










  • Na maso











  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz