hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Horácké vepřové žebírko (2).JPGHorácké vepřové žebírko (3).JPGHorácké vepřové žebírko (1).JPG
    • Horácké vepřové žebírko (2).JPG
    • Horácké vepřové žebírko (3).JPG
    • Horácké vepřové žebírko (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Listopad 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Listopad 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Pečeni nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a osmahneme z obou stran na sádle tak, aby se maso zatáhlo. Maso prozatím vyndáme na talíř, který zakryjeme. Ve výpeku zpěníme na drobno nakrájené cibule a v případě potřeby přidejte trochu sádla. Cibuli přitom občas promícháme a výpek tak „vyčistíme ode dna”. Přidáme hořčici, zalijeme vše 300 ml vody a vložíme zpět plátky masa i se šťávou a dusíme dokud nezměknou. To je u pečeně celkem rychlé, odhadem 15 minut, dle velikosti plátků. 2 - Měkké kotlety vyndáme znovu na talíř a znovu je přikryjeme. Omáčku necháme vydusit na asi 0,5 cm, zaprášíme moukou, lehce zasmahneme, přidáme mléko, víno, cukr a vše dobře promícháme metličkou. Potom přidáme nasekaný kopr, opět promícháme, stáhneme trochu plamen a mezitím si na másle lehce osmahneme žampiony nakrájené na čtvrtky a ihned je přidáme do omáčky. Poté co přidáme žampiony přidáme do omáčky vaříme na trochu staženém plameni za občasného míchání 7 minut. Samozřejmě pokud bude třeba dolijte trochu mléka. Nakonec přidáme kysanou smetanu, dobře promícháme a na staženém plameni 3 minuty povaříme. A specialita je hotová. Plátky masa polijte omáčkou a podávejte s kousky žampionů. Jako příloha je vhodná dušená rýže nebo houskový knedlík. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny
















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz