hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Horácké vepřové žebírko (2).JPGHorácké vepřové žebírko (3).JPGHorácké vepřové žebírko (1).JPG
    • Horácké vepřové žebírko (2).JPG
    • Horácké vepřové žebírko (3).JPG
    • Horácké vepřové žebírko (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Pečeni nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a osmahneme z obou stran na sádle tak, aby se maso zatáhlo. Maso prozatím vyndáme na talíř, který zakryjeme. Ve výpeku zpěníme na drobno nakrájené cibule a v případě potřeby přidejte trochu sádla. Cibuli přitom občas promícháme a výpek tak „vyčistíme ode dna”. Přidáme hořčici, zalijeme vše 300 ml vody a vložíme zpět plátky masa i se šťávou a dusíme dokud nezměknou. To je u pečeně celkem rychlé, odhadem 15 minut, dle velikosti plátků. 2 - Měkké kotlety vyndáme znovu na talíř a znovu je přikryjeme. Omáčku necháme vydusit na asi 0,5 cm, zaprášíme moukou, lehce zasmahneme, přidáme mléko, víno, cukr a vše dobře promícháme metličkou. Potom přidáme nasekaný kopr, opět promícháme, stáhneme trochu plamen a mezitím si na másle lehce osmahneme žampiony nakrájené na čtvrtky a ihned je přidáme do omáčky. Poté co přidáme žampiony přidáme do omáčky vaříme na trochu staženém plameni za občasného míchání 7 minut. Samozřejmě pokud bude třeba dolijte trochu mléka. Nakonec přidáme kysanou smetanu, dobře promícháme a na staženém plameni 3 minuty povaříme. A specialita je hotová. Plátky masa polijte omáčkou a podávejte s kousky žampionů. Jako příloha je vhodná dušená rýže nebo houskový knedlík. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny
















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz