Postup
1 - Jednu cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme ji na sádle. Přidáme na menší kousky nakrájené maso a povaříme tak, aby se maso zatáhlo. Přilijeme malé množství vody, maso se musí dusit, ne vařit, přilévejte vždy dle potřeby cca 150 ml vody. Dále přidáme mletou sladkou papriku a sůl, promícháme a dusíme dokud maso není poloměkké. Potom šťávu vyvaříme na cca 0,5 cm a vše zaprášíme moukou. Přilijeme znovu vodu a metličkou vše důkladně promícháme. Přidáme na drobno nakrájená rajčata a na kostičky nakrájenou papriku. Dusíme do měkka, obvykle 12 minut. Na talíři porce zdobíme na drobno nakrájenou cibulí, krátce osmahlé na sádle. Podávejte s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. Dobrou chuť.