Snadné
4 a více porcí
30 - 45 minut
Česko
Praha
Postup
1- Maso naporcujeme na závitky. Připravené porce masa naklepeme, osolíme, opepříme, a poprášíme mletou paprikou. 2- Šunku nakrájíme na kostičky a krátce ji osmahneme na másle. Přidáme rozšlehaná vejce, hrášek na kostičky nakrájenou papriku a okurku. Vše dobře promícháme, dle chuti osolíme a když jsou vejce ztuhlá, je nádivka hotová. 3 - Nádivkou naplníme připravené maso, svineme je a upevníme párátky nebo převážeme nití. Závitky lehce obalte v hladké mouce a osmahněte ve směsi másla a oleje. Když se maso zatáhne přilijte víno a vodu, přiveďte k varu a potom stáhněte plamen a duste pod pokličkou za občasného promíchání 30 minut. Dle chuti osolte a během dušení dle potřeby dolijte trochu vody nebo vína. Podávejte s dušenou rýží. Dobrou chuť.