Postup
1 - Nejprve si vytvoříme těsto. Nejdříve promícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme všechny ostatní kromě mléka. Pokud je těsto tužší nařeďte ho mlékem. Vytvoříme si těsto, ze kterého vytváříme menší knedlíčky. Těsto se samozřejmě trochu lepí, ale to je v pořádku. Knedlíčky vložte do vroucí trochu osolené vody a dle velikosti knedlíčků vařte 8 - 10 minut. 2 - Do hrnce vložíme povidla, skořici, hřebíček, cukr, meruňkový džem, vše promícháme, přivedeme k varu a povaříme na mírně staženém plameni 10 minut. Nakonec přidáme v trošce vody rozmíchaný kukuřičný škrob a povaříme ještě 3 minuty a omáčku tyhle poslední minuty hodně mícháme. Nakonec omáčku dochuťte citronovou šťávou. Na talíři porce ozdobte lžičkou kysané krémové smetany. Dobrou chuť.