Postup
1 - Nejprve šlehejte vejce a máslo na vyšší rychlost 5 minut. Potom přidejte tvaroh a šlehejte 3 minuty na vyšší rychlost. Následně vyměňte šlehací metlu za hnětací hák, přidejte mouku a špetku soli a vytvořte těsto. Na pomoučněném vále si vytvořte placičky do kterých zabalíte švestky. Knedlíky vložte do vroucí vody a vařte 8 minut. 2 - Mezitím si připravte omáčku. Povidla rozmíchejte s kořením a vodou důkladně metličkou. Přiveďte k varu a povařte 5 minut. V malém množství vody si rozpusťte škrob a přidejte ho do omáčky. Povařte omáčku 2 minuty a máte ji hotovou. 3 - Smíchejte cukr, kakao a skořici. Na knedlíky nastrouhejte tvaroh, lehce je posypte skořicovo - kakaovým cukrem a přelijte povidlovou omáčkou. A pak si jen pochutnávejte na této výjimečné dobrotě. Recept je na 12 - 14 průměrně velkých švestek. Dobrou chuť.