hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    písecké tradiční kynuté ovocné knedlíky (3).JPGpísecké tradiční kynuté ovocné knedlíky (1).JPGpísecké tradiční kynuté ovocné knedlíky (2).JPGpísecké tradiční kynuté ovocné knedlíky (4).JPG
    • písecké tradiční kynuté ovocné knedlíky (3).JPG
    • písecké tradiční kynuté ovocné knedlíky (1).JPG
    • písecké tradiční kynuté ovocné knedlíky (2).JPG
    • písecké tradiční kynuté ovocné knedlíky (4).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Únor 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Únor 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Z přepsaných surovin si připravíme kvásek. Droždí nadrolíme, posypeme cukrem a vidličkou promícháváme dokud droždí není tekuté. Přidáme lžíci mléka a mouku, vše dobře promícháme Kvásek sice má být řídší né však polévkový. Povrch lehce pomoučníme, mísu přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě 45 - 50 minut. 2 - V hnětači promícháme všechny sypké suroviny s výjimkou soli, přidáme vejce a mléko (mléko nikdy nepřilévejte všechno, každá mouka váže jinak), kvásek a zaděláme těsto. Když se suroviny začnou spojovat v těsto, přidáme špetku soli, která nesmí přijít do kontaktu s kvasinkami, těsto by pak nevykynulo. Když přidáme sůl hněteme těsto na menší rychlost 3 minuty. Potom mírně rychlost zvýšíme a hněteme další 3 minuty. Hotové těsto na povrchu lehce pomoučníme zakryjeme utěrkou a znovu necháme na teplém místě kynout, nyní 90 minut. 3 - Vykynuté těsto propracujeme, odvážíme si stejně velké kousky, vytvoříme si z nich v dlani kuličku, kterou následně rukou zploštíme a plníme ovocem dle vlastní volby. Knedlíky necháme před uvařením kynout ještě 15 minut. Potom je vložíme do vroucí lehce osolené vody a povaříme je 10 minut. Knedlíky při vaření výrazně nabudou. Hotové knedlíky po uvaření lehce propícháme vidličkou aby se nesrazily. Hotové knedlíky lehce omastíme máslem a posypeme nejprve strouhaným tvarohem a potom směsí z kakoa, cukru a skořice. Knedlíky jsou velmi chutné. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na kvásek







  • Na knedlíky








  • Na posyp









  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz