hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    písecké tradiční kynuté ovocné knedlíky (3).JPGpísecké tradiční kynuté ovocné knedlíky (1).JPGpísecké tradiční kynuté ovocné knedlíky (2).JPGpísecké tradiční kynuté ovocné knedlíky (4).JPG
    • písecké tradiční kynuté ovocné knedlíky (3).JPG
    • písecké tradiční kynuté ovocné knedlíky (1).JPG
    • písecké tradiční kynuté ovocné knedlíky (2).JPG
    • písecké tradiční kynuté ovocné knedlíky (4).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 22.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 22.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Z přepsaných surovin si připravíme kvásek. Droždí nadrolíme, posypeme cukrem a vidličkou promícháváme dokud droždí není tekuté. Přidáme lžíci mléka a mouku, vše dobře promícháme Kvásek sice má být řídší né však polévkový. Povrch lehce pomoučníme, mísu přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě 45 - 50 minut. 2 - V hnětači promícháme všechny sypké suroviny s výjimkou soli, přidáme vejce a mléko (mléko nikdy nepřilévejte všechno, každá mouka váže jinak), kvásek a zaděláme těsto. Když se suroviny začnou spojovat v těsto, přidáme špetku soli, která nesmí přijít do kontaktu s kvasinkami, těsto by pak nevykynulo. Když přidáme sůl hněteme těsto na menší rychlost 3 minuty. Potom mírně rychlost zvýšíme a hněteme další 3 minuty. Hotové těsto na povrchu lehce pomoučníme zakryjeme utěrkou a znovu necháme na teplém místě kynout, nyní 90 minut. 3 - Vykynuté těsto propracujeme, odvážíme si stejně velké kousky, vytvoříme si z nich v dlani kuličku, kterou následně rukou zploštíme a plníme ovocem dle vlastní volby. Knedlíky necháme před uvařením kynout ještě 15 minut. Potom je vložíme do vroucí lehce osolené vody a povaříme je 10 minut. Knedlíky při vaření výrazně nabudou. Hotové knedlíky po uvaření lehce propícháme vidličkou aby se nesrazily. Hotové knedlíky lehce omastíme máslem a posypeme nejprve strouhaným tvarohem a potom směsí z kakoa, cukru a skořice. Knedlíky jsou velmi chutné. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na kvásek







  • Na knedlíky








  • Na posyp









  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz