Postup
1 - Nejprve si z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Potom šleháme žloutky s máslem 7 minut na vyšší rychlost. Následně přidáme tvaroh a zašleháme mouku s krupicí a skořici. Nakonec přimícháme sníh. Pokud by těsto bylo moc tuhé, nařeďte ho 1 - 2 lžícemi mléka. Těsto má být spíše řídčí. Když je těsto hotové nabírejte ho na lžičku a vkládejte těsto vždy i se lžičkou do vroucí vody. Těsto ze lžičky lehce sklouzne. Vaříme od posledního vloženého chuchvalce 7 minut. Hotové vyndavajte děrovanou naběračkou na talíř. 2 - Meruňky omyjte, odpeckujte a v sekáčku nasekejte na kaši is se slupkou. Tuto kaši vložte do hrnce, přilijte vodu, přidejte cukr, přiveďte k varu a povařte na mírně staženém plameni 5 minut. Potom přidejte v trošce vody rozmíchaný škrob a povařte za stálého míchání 2 minuty. Omáčka je hotová. 3 - Chuchvalce na talíři bohatě polijte omáčkou a ozdobte nasekanými mandlemi. Dobrou chuť.