hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Jahelník (1).JPGJahelník (6).JPGJahelník (3).JPGJahelník (4).JPGJahelník (2).JPG
    • Jahelník (1).JPG
    • Jahelník (6).JPG
    • Jahelník (3).JPG
    • Jahelník (4).JPG
    • Jahelník (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Leden 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Leden 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Jáhly spaříme třikrát v horké vodě a scedíme. Proplachujeme je vícekrát proto abychom je zbavili nahořklé chuti. Jáhly pak vložíme do hrnce zalijeme 1 l mléka, přidáme špetku soli a lžíci cukru. Mícháme metlou a přivedeme k varu. Od momentu kdy se mléko začne vařit opět stále mícháme metlou dokud nevznikne kaše, to trvá asi 7 minut. Kaši pak necháme vychladnout. 2 - Vychladlou kaši vložíme do mixéru, přidáme vejce, cukr, šťávu z citronu, citronovou kůru a vyšlehané bílky- sníh a vše promixujeme. Takto upravenou hmotu nalijeme do pekáče vymaštěného máslem a vysypaným hrubou moukou.Navrch naskládáme švestky, hoblinky másla a v předehřáté troubě pečeme na 170 stupňů 50-55 minut. Jahelník můžeme pocukrovat moučkovým cukrem. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na kaši







  • Ostatní











  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz