hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Jahelník (1).JPGJahelník (6).JPGJahelník (3).JPGJahelník (4).JPGJahelník (2).JPG
    • Jahelník (1).JPG
    • Jahelník (6).JPG
    • Jahelník (3).JPG
    • Jahelník (4).JPG
    • Jahelník (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 22.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 22.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Jáhly spaříme třikrát v horké vodě a scedíme. Proplachujeme je vícekrát proto abychom je zbavili nahořklé chuti. Jáhly pak vložíme do hrnce zalijeme 1 l mléka, přidáme špetku soli a lžíci cukru. Mícháme metlou a přivedeme k varu. Od momentu kdy se mléko začne vařit opět stále mícháme metlou dokud nevznikne kaše, to trvá asi 7 minut. Kaši pak necháme vychladnout. 2 - Vychladlou kaši vložíme do mixéru, přidáme vejce, cukr, šťávu z citronu, citronovou kůru a vyšlehané bílky- sníh a vše promixujeme. Takto upravenou hmotu nalijeme do pekáče vymaštěného máslem a vysypaným hrubou moukou.Navrch naskládáme švestky, hoblinky másla a v předehřáté troubě pečeme na 170 stupňů 50-55 minut. Jahelník můžeme pocukrovat moučkovým cukrem. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na kaši







  • Ostatní











  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz