Postup
1 - Rybu očistíme. Do hrnce vložíme všechny předepsané suroviny, citron a cibuli nakrájíme na čtvrtky. Vložíme ryby a zalijeme vodou tak aby se byla nad rybami . Dle chuti osolíme. přivedeme k varu a povaříme dokud ryba není měkká. Obvykle stačí 10 - 15 minut, dle typu a velikosti použité ryby. 2 - Připravíme si zelenou omáčku. Všechny suroviny vložíme do sekáčku. Sekáček máme zapnutý dokud se všechny suroviny dobře nesmíchají. 3 - Ryby vyndáme z hrnce a opatrně maso oddělíme od páteře. U vařené ryby je to velmi jednoduché. ryby podáváme přelité zelenou omáčkou. Podávejte s bramborem nebo jakoukoli italskou přílohou, kterou máte rádi. Vývar po rybě nevylévejte. Přidejte trochu polévkového koření, vraťte kosti do vývaru a vše povařte jako na rychlý vývar. Polévku sceďte, přidejte nudle nebo ovesné vločky (anebo oboje) a získáte chutnou polévku. Dobrou chuť.