Postup
1 - Sardinky očistíme, případně vykucháme, odřízneme hlavy, ploutve a vyndáme páteř. Takto připravená filátka osolíme, opepříme a lehce je poprášíme olivovým olejem. 2 - Z předepsaných surovin si připravme zeleninovou směs. Rajčata spaříme a oloupeme, přidáme na kostičky nakrájené papriky, česnek nakrájený na tenké plátky a na menší kolečka nakrájenou jarní cibulku. Poté přidáme na drobno nakrájenou chilli papričku a nasekanou petrželku. Vše dobře promícháme. Sardinky rozložíme v zapékacím pekáči vymazaného máslem. Na sardinky vložíme zeleninovou směs a rovnoměrně zalijeme připraveným dresinkem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů 25 minut. Podávejte s bramborem nebo třeba s kus - kusem. Dobrou chuť.