Postup
1 - Z Hejka si vytvoříme filetu. Je to jednoduché jako u většiny mořských ryb, zkrátka vyndáme páteř. Filety z ryby osolíme a vložíme do máslem vymazané zapékací misky. Mezitím na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku tak a si 3 minuty za občasného promíchání. Následně přidáme prolisovaný česnek na přepůlená kolečka nakrájený pórek, kurkumu, kečup, pepř, chilli, dle chuti sůl a citronovou šťávu. Vše dobře promícháme a vaříme dokud směs nezačne zmenšovat svůj objem. Směs potom rozetřeme po povrchu porcí ryb, prolijeme vínem, posypeme tymiánem, přidáme bobkový list a zakryjeme zapékací mísu alobalem. Já na ten alobal zapomněl, takže to jde i bez toho... 2 - Pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů 25 - 30 minut, dle velikosti porcí. Podávejte s bramborem, pečeným bramborem, domácími hranolky nebo kuskusem, tradiční orientální přílohou. Dobrou chuť.