Postup
1-Makrely vykostíme tak, že jim odřízneme hlavy a vyndáme jim páteř a ořízneme ploutve.Krajní kostičky vyndáme co půjde, ale vždy tam nějaké zbudou, nicméně u makrely to jsou kostičky většinou jemné a tak to není tolik na závadu..Když máme z makrel filety osolíme je a opepříme a necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici. 2-Na oleji pak filety osmahneme po obou stranách a vyndáme na talíř. Na stejném oleji (případně trochu dolijeme) osmahneme cibulku nakrájenou na drobno, žampiony nakrájené na tenké plátky a papriky nakrájené na nudličky.Přidáme rajčatový protlak, nasekanou petrželku, saturejku nebo tymián a víno.Vše důkladně promícháme a vložíme do zapékacího pekáče.Vrátíme do směsi rybu na kterou poklademe trochu hoblinek z másla a zapékáme na 200 stupňů 20 - 25 minut. Přeji Vám dobrou a opravdu pekelně dobrou chuť.