hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Sardinky po Baskicku s Bernskou omáčkou  (2).JPG
    • Sardinky po Baskicku s Bernskou omáčkou  (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Červenec 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Červenec 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Sehnat sardinky může být obvykle problém, proto doporučuji koupit je v Lidlu, když mají Španělský týden (tahle reklama je zdarma...). Sardinky musíme očistit od šupinek a vykuchnout vnitřnosti. Je to velmi snadné. Vykuchané a očištěné sardinky omyjeme, odřízneme jim hlavy, ploutvičky a vyndáme páteř. Nebojte se toho, jde to v podstatě samo. 2 - Sardinky lehce osolíme ideálně mořskou solí po obou stranách, obalíme v rozšlehaných vejcích a ihned také v strouhance. Na oleji z obou stran osmahneme a opečené sardinky odkládáme na tác s ubrousky,na který olej po smažení odkape. 3 - Omáčku vytvoříme takto. Změklé máslo třeme ve šlehači s nasekanou petrželkou a paprikou. Cibulku nakrájíme na tenké proužky, vložíme do hrnce, zalijeme vínem a octem a vaříme dokud se nevyvaří polovina nálevu. Potom vypneme plamen, necháme trochu zchladnout (nálev však musí být stále horký) a postupně přidáváme a metličkou rozmícháváme směs ze šlehače. Nakonec vmícháme na drobno nakrájené kapary. Omáčkou přelijte osmahlé sardinky. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na sardinky








  • Na bernskou omáčku













  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz