hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Sardinky po Baskicku s Bernskou omáčkou  (2).JPG
    • Sardinky po Baskicku s Bernskou omáčkou  (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Sehnat sardinky může být obvykle problém, proto doporučuji koupit je v Lidlu, když mají Španělský týden (tahle reklama je zdarma...). Sardinky musíme očistit od šupinek a vykuchnout vnitřnosti. Je to velmi snadné. Vykuchané a očištěné sardinky omyjeme, odřízneme jim hlavy, ploutvičky a vyndáme páteř. Nebojte se toho, jde to v podstatě samo. 2 - Sardinky lehce osolíme ideálně mořskou solí po obou stranách, obalíme v rozšlehaných vejcích a ihned také v strouhance. Na oleji z obou stran osmahneme a opečené sardinky odkládáme na tác s ubrousky,na který olej po smažení odkape. 3 - Omáčku vytvoříme takto. Změklé máslo třeme ve šlehači s nasekanou petrželkou a paprikou. Cibulku nakrájíme na tenké proužky, vložíme do hrnce, zalijeme vínem a octem a vaříme dokud se nevyvaří polovina nálevu. Potom vypneme plamen, necháme trochu zchladnout (nálev však musí být stále horký) a postupně přidáváme a metličkou rozmícháváme směs ze šlehače. Nakonec vmícháme na drobno nakrájené kapary. Omáčkou přelijte osmahlé sardinky. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na sardinky








  • Na bernskou omáčku













  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz