Postup
1 - Z makrel si uděláme filety, které osolíme opepříme a zakapeme citronem. Naskládáme je do zapékacího pekáčku a necháme 30 minut odležet v lednici. Papriky nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátky a cibuli na drobno. Všechnu zeleninu (bez rajčat) promícháme (i s petrželkou) v míse a rozložíme na ryby. Porce přelijte trochou oleje. Rajčata rozpůlíme a nastrouháme na hrubo na struhadle. Jde to překvapivě lehce, zbudou Vám pouze slupky, které vyhodíte. Po povrchu vše osolte a opepřete. 2 - Pečeme zpočátku na 150 stupňů 15 minut. Pak vše ještě přelijeme vínem, teplotu zvýšíme na 190 stupňů a pečeme 30 - 35 minut (dle velikosti porcí). Podávejte samostatně nebo s opečeným toastem. Dobrou chuť.