Postup
1 - Makrely opatrně vykostíme. Rybu nařízneme až téměř k ocasu a vyndáme páteř. Necháme pouze krátkou část u ocasu (asi1cm) aby se ryba úplně neotevřela. Rybu pak osolíme opepříme a potřeme octem. Z předepsaných zeleninových surovin nakrájených na tenké plátky a oleje vytvoříme promícháním směs, kterou budeme makrely plnit. Napněné makrely uzavřeme párátky a zabalíme do pečícího papíru .Pokud nám zbude zeleninová směs, podlijeme ji 75 ml vody, přidáme 2 lžíce vinného bílého octa, osolíme a 10 minut povaříme. Tuto směs pak přidávejte jako přílohu. 2 - Rybu pečeme na 200 stupňů 20 - 25 minut, dle velikosti ryb. Podávejte s bramborem a plátkem citronu(Já na něj zapoměl...). Dobrou chuť.