Postup
1 - Makrelu očistíme, případně vykucháme a vytvoříme z jednotlivých ryb filet. To není nějak těžké, opatrně vyndáme páteř a pokud nám po stranách porcí zbudou nějaké kostičky, lehce je vyndáme. Filety pak osolíme a vložíme do pekáče vymazaného máslem. 2 - Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na drobno, ideálně ji nasekejte v sekáčku, ušetříte si tak práci, čas a slzy.., přidáme na tenká kolečka nakrájenou mrkev a za občasného promíchání povaříme 2 minuty. Pak vše zalijeme 300 ml vody, protlak, mletou papriku, bobkový list, kuličky černého pepře, česnek nakrájený na tenké plátky a dle chuti osolíme. Přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Směsí polijeme rybu v pekáči a dáme zapéct na 180 stupňů a 30 minut na druhou mřížku odspodu. Podávejte s plátkem citronu a vařeným bramborem. Dobrou chuť.