Postup
1 - Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme několik hodin odležet v chladu (ideálně přes noc, sůl tak masem hezky prostoupí a chutná skvěle). Porce pak obalíme v mouce smíchané s pálivou paprikou a osmahneme. Není třeba smažit nějak dlouho, spíše jen aby se maso zatáhlo. Osmahlé porce potom obalíme - ovážeme plátky slaniny a vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů a pečeme 30 -35 minut dle velikosti porcí.. 2 - Do výpeku po rybě přidáme lžíci másla, rajčata nakrájená na kolečka, okurku na tenké plátky, víno protlak a trochu osolíme. Promícháme a pod poklicí povaříme 7 minut. Touto směsí polijeme porce kapra v troubě a pečeme předepsanou dobu. Podávejte ideálně s bramborovou kaší. Dobrou chuť.