hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Tuňák na bílém víně (1).JPGTuňák na bílém víně (5).JPGTuňák na bílém víně (2).JPG
    • Tuňák na bílém víně (1).JPG
    • Tuňák na bílém víně (5).JPG
    • Tuňák na bílém víně (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Listopad 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Listopad 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Tuňáka nakrájíme na porce a marinujeme. Tedy osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a bazalkou , pokapeme citronovou šťávou, poklademe bobkovým listem, poprášíme olejem a navrch naskládáme na kolečka nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájenou mrkev. Vše necháme několik hodin v chladu marinovat. 2 - Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, prolisovaný česnek a vidličkou rozmačkané sardinky a dle chuti osolíme. Vše promícháme a za občasného míchání povaříme 5 minut. Pak přidáme porce tuňáka, zalijeme vínem a trochou vody tak, aby se vše dusilo. pečeme v zakrytém pekáči v troubě na 200 stupňů 25 - 30 minut dle velikostí porcí. Z omáčky vyndáme porce ryby, přidáme kapary, promícháme a rybu vrátíme zpět. Na talíři ozdobíme čerstvou petrželkou. Kdo chce může šťávu prolisovat před přidáním kapar, já to mám raději s všeckou tou zeleninkou..., je to přeci jen vláknina atd.. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny

















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz