Postup
1 - Tuňáka nakrájíme na porce a marinujeme. Tedy osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a bazalkou , pokapeme citronovou šťávou, poklademe bobkovým listem, poprášíme olejem a navrch naskládáme na kolečka nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájenou mrkev. Vše necháme několik hodin v chladu marinovat. 2 - Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, prolisovaný česnek a vidličkou rozmačkané sardinky a dle chuti osolíme. Vše promícháme a za občasného míchání povaříme 5 minut. Pak přidáme porce tuňáka, zalijeme vínem a trochou vody tak, aby se vše dusilo. pečeme v zakrytém pekáči v troubě na 200 stupňů 25 - 30 minut dle velikostí porcí. Z omáčky vyndáme porce ryby, přidáme kapary, promícháme a rybu vrátíme zpět. Na talíři ozdobíme čerstvou petrželkou. Kdo chce může šťávu prolisovat před přidáním kapar, já to mám raději s všeckou tou zeleninkou..., je to přeci jen vláknina atd.. Dobrou chuť.