hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Tuňák na bílém víně (1).JPGTuňák na bílém víně (5).JPGTuňák na bílém víně (2).JPG
    • Tuňák na bílém víně (1).JPG
    • Tuňák na bílém víně (5).JPG
    • Tuňák na bílém víně (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Tuňáka nakrájíme na porce a marinujeme. Tedy osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a bazalkou , pokapeme citronovou šťávou, poklademe bobkovým listem, poprášíme olejem a navrch naskládáme na kolečka nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájenou mrkev. Vše necháme několik hodin v chladu marinovat. 2 - Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, prolisovaný česnek a vidličkou rozmačkané sardinky a dle chuti osolíme. Vše promícháme a za občasného míchání povaříme 5 minut. Pak přidáme porce tuňáka, zalijeme vínem a trochou vody tak, aby se vše dusilo. pečeme v zakrytém pekáči v troubě na 200 stupňů 25 - 30 minut dle velikostí porcí. Z omáčky vyndáme porce ryby, přidáme kapary, promícháme a rybu vrátíme zpět. Na talíři ozdobíme čerstvou petrželkou. Kdo chce může šťávu prolisovat před přidáním kapar, já to mám raději s všeckou tou zeleninkou..., je to přeci jen vláknina atd.. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny

















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz