Postup
1 - V míse rozmícháme v 200 ml vody tamarindovou pastu a pak přidáme všechny ostatní suroviny určené na omáčku. Vše promícháme a vlijeme do hrnce, přivedeme k varu a krátce 4 minuty omáčku povaříme. 2 - Rybí filety otřeme ubrouskem, naskládáme do zapékací mísy a polijeme rovnoměrně omáčkou tak aby byla po celém povrchu filet. Filety tedy nemusíme solit, omáčka jim chuť dodá.přidáme ještě pár lžic omáčky, pokud jsou filety čerstvé podlijeme 50 ml vody, pokud jsou mražené tak nemusíme, trochu vody nám pustí samy a dáme zapéct na 200 stupňů na 25 minut. Na talíři přelijeme rybu trochou omáčky z hrnce a rýži sosem z pečené ryby. Podáváme ideálně s rýží, zdobíme koriandrem a jarní cibulkou. Dobrou chuť.