Postup
1 - Množství cibule a okurek záleží na velikosti porcí. Kapra naporcujeme, osolíme a ideálně necháme jeden den v lednici. Kapr tak krásně natáhne sůl a chutná lépe. Jablko na struhadle nakrájíme na tenké plátky, na jemno nakrájíme také houby. 2 - Na másle krátce osmahneme po obou stranách kapra a porce vyndáme na talíř. Přidáme máslo a do hrnce vložíme plátky z jablka, houby a nožem na kaši rozmačkané filety. Osmahneme a mícháme 2 minuty. Vypneme plamen a přidáme rajčatový protlak a víno, vše promícháme. 3 - Připravíme si alobal. Položíme na něj cibuli smíchanou s okurkou nakrájenou na kostičky, na ně položíme porci kapra a navrch dáme směs z jablek. Zabalíme a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme 30 - 40 minut dle velikosti porcí . Podávejte s šťouchaným bramborem nebo bramborovou kaší. Dobrou chuť.