hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    makrela na bílém víně se šalvějí (1).JPGmakrela na bílém víně se šalvějí (2).JPG
    • makrela na bílém víně se šalvějí (1).JPG
    • makrela na bílém víně se šalvějí (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Říjen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Říjen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Makrely zbavíme hlav a ploutví a vyndáme páteř. Nemusíte se bát jde to poměrně lehce. Nařízněte rybu v polovině od zadní části, ale neprořízněte ji naskrz,ř ez veďte tak jako by jste rybu chtěli rozpůlit. Tam kde jste odřízli hlavu opatrně nadzvedněte páteř a za pomoci nože ji opatrně vyndejte. Makrely osolte a nechte chvíli odležet. 2 - Ryby pak lehce poprašte z obou stran hladkou moukou, na straně masa posypte šalvějí a z obou stran osmahněte, stačí 1 a půl minuty z každé strany. Trochu šalvěje přidejte také do oleje.Na většinu pánví se vejdou pouze 2 makrely, proto je vždy po osmahnutí vyndejte na talíř. Do výpeku přidejte 150 ml vína a 1 lžičku hořčice, šťávu z 1/2 citronu, vše promíchejte a přidejte makrely a poduste 2 minuty z každé strany. Postup opakujte při dalších dvou kusech, jenom vína již není potřeba dolévat tolik 100 ml by mělo stačit. Na talíři rybu polijte omáčkou a trochu také brambory. Zdravé,jednoduché,rychlé a chutné jídlo. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny











    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz