Postup
1 - Makrely zbavíme hlav a ploutví a vyndáme páteř. Nemusíte se bát jde to poměrně lehce. Nařízněte rybu v polovině od zadní části, ale neprořízněte ji naskrz,ř ez veďte tak jako by jste rybu chtěli rozpůlit. Tam kde jste odřízli hlavu opatrně nadzvedněte páteř a za pomoci nože ji opatrně vyndejte. Makrely osolte a nechte chvíli odležet. 2 - Ryby pak lehce poprašte z obou stran hladkou moukou, na straně masa posypte šalvějí a z obou stran osmahněte, stačí 1 a půl minuty z každé strany. Trochu šalvěje přidejte také do oleje.Na většinu pánví se vejdou pouze 2 makrely, proto je vždy po osmahnutí vyndejte na talíř. Do výpeku přidejte 150 ml vína a 1 lžičku hořčice, šťávu z 1/2 citronu, vše promíchejte a přidejte makrely a poduste 2 minuty z každé strany. Postup opakujte při dalších dvou kusech, jenom vína již není potřeba dolévat tolik 100 ml by mělo stačit. Na talíři rybu polijte omáčkou a trochu také brambory. Zdravé,jednoduché,rychlé a chutné jídlo. Dobrou chuť.