Postup
1 - Porce ryby nejprve zakapeme citronem, necháme hodinu odležet v chladu a poté osolíme. U tolstolobika, stejně jako u kapra, se doporučuje maso večere nasolit aby sůl prošla celou porcí masa, a teprve poté ji vařit, péct nebo smažit. Lžící hladké mouky a lžíci karí promícháme a porce masa v této směsi lehce obalíme. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a na tomto základě z obou stran povaříme porce ryby. Maso poté podlijeme vínem a trochou vody, stáhneme plamen na polovinu a dusíme dokud maso není měkké, doba dušení samozřejmě záleží na velikosti porcí. Obvykle stačí 20 minut. 2 - Když je maso měkké, vyndáme ho prozatím na talíř a do vývaru vložíme kysanou smetanu a vše dobře promícháme. Vrátíme zpět maso a ryba je hotová. Podávejte s bramborem. Dobrou chuť.