Postup
1 - Pstruhy očistíme, zbavíme je hlav, ploutví a páteře. Ta jde u pstruha vyndat snadno, není se čeho bát. Pstruhy poté osolíme a opepříme. 2 - V sekáčku nasekáme petrželku s česnekem, solí, citronovou šťávou a kůrou. Poté přidáme změklé máslo a vše důkladně promícháme. Touto směsí potřeme pstruhy uvnitř i na kůži. Pstruhy dáme na větší talíř, zakryjeme je potravinářskou folií a necháme přes noc odležet v lednici. Petrželové máslo se nádherně nasákne do masa a na chuti je to výrazně znát. 3 - Pstruhy vložíme do pekáče, trošku je podlijeme vodou, pekáč zakryjeme alobalem a pečeme pstruhy v troubě předehřáté na 200 stupňů 35 minut. Poté sundáme alobal a pečeme ryby ještě 5 minut. Podávejte s bramborem vařeným ve slupce. Za mě je tahle úprava pstruha jedna z nejlepších jakou jsem kdy jedla. Dobrou chuť.